Over Filmfestival Veenhuizen

In 2010 ontstond het idee bij drie mensen uit Veenhuizen een bijzonder filmfestival te gaan opzetten in het mooie Veenhuizen in Drenthe.
Pascal de Boer, Jenny Rooks en Jos Haverkort waren destijds de initiatiefnemers. Allen geïnspireerd vanuit hun affiniteit met arthouse films en hun betrokkenheid met het historische ‘gevangenis’dorp met talrijke monumentale gebouwen.
Het enthousiasme ontstond om dit te combineren: prachtige arthouse films op een bijzondere manier vertonen op historische locaties!

Al snel waren er veel vrijwilligers te vinden die wilden meehelpen aan dit filmfestival. Ook diverse ondernemers toonden zich bereid om mee te werken en hun locaties beschikbaar te stellen. Het was hard werken en soms afzien, maar in maart 2011 was er het eerste filmfestival, een weekend lang. Een spannende onderneming, waarbij ook wel wat mis ging hier en daar, maar de vele bezoekers waren dolenthousiast en zij hebben samen met ons gezorgd voor een succesvol weekend. Dit filmfestival had een zeer eigen karakter en dat maakte het zo bijzonder, zelfs voor Nederlandse begrippen.

In al die jaren is het Filmfestival Veenhuizen uitgegroeid tot een landelijk bekend en sfeervol filmfestival. Door het succes van de filmweekenden, worden er ook jaarlijks een aantal filmavonden georganiseerd, compleet met heerlijk eten en een drankje. Deze filmavonden raken steeds sneller uitverkocht.

Filmfestival Veenhuizen maakt bewust geen gebruik van subsidies, om de eigenheid en onafhankelijkheid te behouden. Dat zorgt – naast de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers en de bijdrage van iedere bezoeker – elke keer weer voor overweldigende reacties. Met name de gezelligheid van samen naar mooie films kijken op bijzondere locaties, het vervoer per ‘boevenbus’, het heerlijke eten en de lokale biertjes van Brouwerij Maallust.  

Het team van Filmfestival Veenhuizen staat elke keer weer met veel plezier klaar om mooie filmmomenten voor haar bezoekers te organiseren!