Overnachten

Maak van een filmweekend een compleet weekendje weg! Hieronder enkele overnachtingstips in Veenhuizen en nabije omgeving.

De Jufferen Lunsingh

Als je het historische pand van De Jufferen Lunsingh binnenstapt, heb je het gevoel in een andere tijd terecht te komen. Het kost weinig moeite om je voor te stellen hoe mensen uit vroeger tijden hier hebben geleefd en gewerkt. Het hotel heeft 13 ruime, sfeervolle hotelkamers, die elk hun eigen karakter hebben.

 

Erfgoedlogies Oud Bergveen

Het complex Oud Bergveen is in 1839 gebouwd als katoenfabriek, aangedreven door de eerste turf-gestookte stoommachine van Drenthe. Daarna heeft het prachtige gebouw vele functies vervuld tot het in 1975 ongebruikt achterbleef. Het pand heeft veel te verduren gehad tot het in 2002 in zijn oude glorie is hersteld en is ingericht tot een gezellig gastenverblijf.

 

Gevangenismuseum

Wil je een nachtje in het Gevangenismuseum logeren op een unieke locatie? Dat kan! Vijf voormalig bewaarderswoningen op het terrein van het Gevangenismuseum zijn verbouwd tot sfeervolle, moderne appartementen. Er zijn vakantiewoningen voor twee, vier en zes personen.

 

Hotel Bitter en Zoet

Bitter en Zoet is een hotel, gevestigd in de voormalige dienstwoningen ‘Toewijding’, ‘Bitter en Zoet’ en ‘Plichtgevoel’ en omvat 15 bijzondere hotelkamers. Bitter en Zoet beschikt ook over 6 ruime familiekamers/appartementen. Deze zijn ondergebracht in het voormalige hospitaal ‘Vertrouw op God’.

 

Lammert’s Hoeve

Lammert’s Hoeve is een bijzondere boerderij van het ‘middenhuistype’ waarin heerlijke B&B kamers en gastenverblijven zijn gerealiseerd. De boerderij werd in 1639 voor het eerst vermeld op de kaarten, als Groninger Erf. In 1890 was sprake van het kadastraal vastleggen van de boerderij met de wagenschuur en de overkapping van de mestvaalt. Beide bijgebouwen zijn nog steeds aanwezig.

 

Logies Veenhuizen

‘De Consistorie’ is een knus vakantie-boerderijtje voor twee personen. Ze dankt haar naam aan haar voormalig functie. In de dorpskern voor de Koepelkerk in Veenhuizen staat het voormalige consistorie gebouw, in de volksmond ook wel het Pannenkoekhuisje genoemd. Dit in 2004 opgeknapte monumentale pand staat in een natuurlijke omgeving waar rust en ruimte overheersen.